Over Bart Curfs

Bart is 29 jaar en geboren en getogen in Hulsberg. Bart vertelt:

‘Het mooie aan mijn vak is het contact met mensen, het bieden van hulp en resultaat zien. Zelf ben ik sportief aangelegd, ik heb altijd gevoetbald, judo en atletiek gedaan. Sport, het bewegingsapparaat en het menselijk lichaam heeft mij altijd gefascineerd.’

 

Opleiding

Bart volgde de opleiding Fysiotherapie aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen.Curfs Fysio & Sport 013
De wens om zich te specialiseren in zijn vakgebied werd alsmaar groter en daarom besloot Bart om de 3 jarige master Sportfysiotherapie in Amersfoort te volgen bij SOMT (Stichting Opleiding Musculoskeletale Therapie).

Een hele mond vol en op verzoek legt Bart uit wat deze opleiding inhoudt:
‘Tijdens de opleiding leer je zorg te dragen voor preventie, advisering en behandeling van patiënten in verschillende leeftijdscategorieën met sportgerelateerde klachten en aandoeningen, en met een enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproblematiek. De master richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sporter in al zijn facetten. Daarbij draagt de opleiding bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.’

Bart studeerde glansrijk af in 2013.
 

Werkervaring

Tijdens de opleiding fysiotherapie kreeg Bart de kans om bij Roda JC stage te lopen als (sport)fysiotherapeut. Hij mocht blijven en werd hoofd medische staf van de jeugdopleiding , fysiotherapeut van het 2e elftal en uiteindelijk hoofd medische staf van het 1e elftal. Bart is vijf jaar werkzaam geweest als sport-fysiotherapeut bij Roda JC. Daarvoor was Bart werkzaam als fysiotherapeut bij twee eerstelijns fysiotherapiepraktijken in Zuid-Limburg.
 

Praktijk Curfs Fysio & Sport

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie had ik al ambities om als ondernemer aan de slag te gaan. Een stuk autonomie is hierin voor mij belangrijk. Maar ook het hele proces van je eigen zaak managen en coördineren spreken mij naast de inhoudelijke vakkennis enorm aan. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie voor mijn praktijk kwam ik uit bij de nieuwe sportschool in Hulsberg: Fitness Planet XL. Hulsberg heeft een centrale ligging in Zuid-Limburg en de combinatie met sportschool faciliteiten zorgt er voor dat we elkaar in aanbod, kennis en kunde versterken.

Bart vertelt waar hij voor staat:

Curfs Fysio & Sport is een praktijk voor sport- en fysiotherapie, revalidatie en training. Gericht op cliënten van jong tot oud, sporters van recreatief- tot topsportniveau die in het bewegen worden beperkt en hier begeleiding bij nodig hebben. Binnen mijn praktijk genieten cliënten van fysiotherapeutische zorg zoals de professionals in de topsport deze reeds kennen en ervaren. Curfs Fysio & Sport biedt naast kennis en expertise de juiste hulp, apparatuur en ruimte. Dit alles volgens de laatste innovatieve technologieën.